Dżem Z Czerwonej Porzeczki Bez Zagęstników

Iwona
Przetwory
14.07.2020 17:09
Dżem Z Czerwonej Porzeczki Bez Zagęstników

;) Składniki na 4-5 słoiczków 200 ml: Czerwona porzeczka zawiera w sobie pektyny więc zbędne jest dodawanie jakichkolwiek zgęszczaczy, jedyne czego nam potrzeba to cierpliwość bo troszkę musi się ona pogotować Czerwona porzeczka zawiera w sobie pektyny więc zbędne jest dodawanie jakichkolwiek zgęszczaczy, jedyne czego nam potrzeba to cierpliwość bo troszkę musi się ona pogotować Pasteryzacja Do garnka na dno kładziemy ściereczkę, wstawiamy słoiki tak aby się ze sobą nie stykały i zalewamy ciepłą wodą do 3/4 wysokości. Pasteryzacja Do garnka na dno kładziemy ściereczkę, wstawiamy słoiki tak aby się ze sobą nie stykały i zalewamy ciepłą wodą do 3/4 wysokości. ;) Składniki na 4-5 słoiczków 200 ml: - 1 kg czerwonych porzeczek - 500 g cukru 1. Porzeczki myjemy, zdejmujemy z gałązek i przebieramy, następnie przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Taki dżemik jest idealny do ciast gdy chcemy przełamać ich słodycz, ale nie tylko, nadaje się też do nadziewania pączków czy po prostu na świeżą chałeczkę. Następnie włączamy gaz i zaczynamy gotować na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/07/dzem-z-czerwonej-porzeczki-bez.html