Roladki drobiowe z karmelizowaną marchewką

Marta
Obiad
13.07.2020 21:20
Roladki drobiowe z karmelizowaną marchewką

Roladki drobiowe z karmelizowaną marchewką - składniki: - 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g) - 3 małe marchewki - 2 łyżki miodu - mąka - 2 jajka - bułka tarta - przyprawy: sól i pieprz - dodatkowo: olej do smażenia Polecam Ci również mój przepis na roladki drobiowe z salami i żółtym serem oraz roladki z karkówki. - W garnku zagotuj wodę z solą i odrobiną cukru, wrzuć pokrojoną marchewkę i gotuj przez około 3 minuty, licząc od czasu ponownego zagotowania się wody. Smakowite roladki z karmelizowaną, słodką marchewką, która idealnie współgra z drobiowym mięsem. - Roladki panieruj najpierw w mące, kolejno w rozkłóconym jajku i na końcu w bułce tartej. - Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na dwa kotlety.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/07/roladki-drobiowe-z-karmelizowana.html