Składniki na sałatkę z kalafiora: średniej wielkości kalafior (około 700 g) 4 ogórki konserwowe lub małosolne 3 jajka 3 pomidory garść oliwek zielonych (50 g) niewielki pęczek szczypioru niewielki pęczek kopru łyżka ketchupu Przygotowanie Kalafiora dzielimy na drobne różyczki, odcinamy twarde łodygi i gotujemy w osolonej wodzie al dente (albo aż będzie całkowicie miękki, zależy jak wam bardziej smakuje). Świetnie pasuje jako dodatek do wszelkiego rodzaju mięs np. karkówki z grilla, ale sprawdzi się również jako lekkostrawna, samodzielna przekąska. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w niezbyt drobną kostkę. Oliwki przekrawamy na pół, pomidory kroimy w kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2020/07/pyszna-salatka-z-kalafiora/