śmietana 18%, 50 ml ser Camembert, 2 plastry czosnek, 2 ząbki masło, 2 łyżki jajko, 1 szt. gałka muszkatołowa, na czubku łyżeczki przyprawa do kurczaka (ulubiona, u mnie ziołowa +pikantna), 2 łyżki olej lub oliwa, 2 łyżki sól i pieprz, do smaku czarnuszka, do posypania Wykonanie Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na maśle, do momentu odparowania wody. Na środku każdej części układamy nafaszerowaną pierś kurczaka, na wierzchu każdej po plastrze sera Camembert i z obu stron nacinamy ok 2 cm paski. Przyprawę do kurczaka mieszamy z olejem lub oliwą i tak przygotowaną marynatą nacieramy piersi kurczaka, na zewnątrz i wewnątrz. Piersi kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i od góry, w każdej, cienkim, długim nożem wycinamy kieszonkę (delikatnie, żeby nie rozciąć na wylot) Składniki Porcja dla 2 osób pierś kurczaka, 1 podwójna szpinak mrożony rozdrobniony, 200-250 g ciasto francuskie, 1 op. Po ok 2 min dolewamy śmietankę, mieszamy i po kolejnych 2 min zdejmujemy z gazu.