😉 Składniki na tortille z mięsem mielonym: 600 g mięsa mielonego (u mnie z łopatki wieprzowej) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy konserwowej (po odsączeniu 140 g) 1 puszka fasoli czerwonej (po odsączeniu 240 g) 2 łyżki ajvaru pikantnego 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szklanka bulionu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz do smaku 1 opakowanie tortilli pszennej (6 szt.) 150 g tartego, żółtego sera szklanka o pojemności 250 ml Przygotowanie: 1. Cebulę obrać, drobno posiekać, a następnie podsmażać na patelni przez 2-3 minuty. Tortille z mięsem mielonym podsmażyć z obu stron na złoty kolor na patelni grillowej. Bardzo polecam i mam nadzieję, że przepis na tortille zapiekane z mięsem mielonym na długo zostanie Ci w głowie. Zapraszam po przepis na tortille zapiekane z mięsem mielonym. Tortilla z mięsem mielonym to mega pyszne i sycące danie, które z powodzeniem zastąpi tradycyjnego kotleta mielonego. Tortilla z mięsem mielonym Szukasz pomysłu na wykorzystanie mięsa mielonego? Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy: po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej, oregano oraz ziół prowansalskich. Takie tortille super sprawdzą się jako ciepła przekąska na imprezowym stole lub spotkanie ze znajomymi przy piwku. 2. Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę.