Składniki: pół opakowania mieszanki sałat ze szpinakiem 2 pomidory 1 duża szalotka 2 łyżki pestek słonecznika 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki oleju z pestek dyni (można użyć oliwy extra virgin) sól pieprz Musztardę francuską mieszamy w misce z olejem i sokiem z cytryny, mieszamy. Sałatka z pomidorami, ogórkami i serkiem wiejskim Sałatka z pomidorami, ogórkami i fetą Na blacie w kuchni od paru tygodni stał także olej z pestek dyni, który postanowiłam również wykorzystać. Podobne przepisy: Sałatka z pomidorków koktajlowych z kaparami i mozzarellą Obecnie szkoda czasu na zastanawianie się z czego robić sałatki. Już od dawna chodził za mną dressing, do którego użyję tego typu musztardę, postanowiłam w końcu to zrobić. Dodajemy do niej pokrojone w ćwiartki pomidory i pokrojoną w plasterki szalotkę.