mleka w proszku, pełnego 100 g czekolady deserowej lub mlecznej 2 łyżki kakao 100 g mielonych orzechów Masło roztapiamy na małym ogniu. Rozprowadzamy masę orzechową, wyrównujemy i kładziemy na niej ostatni, czwarty wafel. Kładziemy jeden wafel i rozprowadzamy na nim masę białą. Na tacce lub dużej desce rozkładamy arkusz papieru do pieczenia. Odkładamy w chłodne miejsce na co najmniej kilka godzin. cukru 1 op. cukru wanilinowego 400 g masła 4 szkl. Dodajemy pokruszony na drobno jeden wafel/andrut. Do drugiej dodajemy kakao i startą na wiórki czekoladę. Do listy najpyszniejszych domowych wafli z całym przekonaniem dopisuję również i te. Idealnie przeplatają się w nich trzy smaki: mleczny, czekoladowy i orzechowy. Do zimnej masy przesiewamy mleko w proszku, dokładnie mieszamy.