Następnie wyrobione ciasto, formujemy w kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podrośnięcia na około 1 h.3. Na taki placuszek nakładamy po łyżce jagód, szczelnie zalepiamy formując owalny kształt a następnie odkładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Każdą kulkę rozpłaszczamy w dłoni bądź wałkujemy na nieduży placuszek o średnicy około 10-12 cm. Każda ma ważyć około 60-70 g.4. Jagody mieszamy z cukrem i bułką tartą bądź skrobią ziemniaczaną. W misce szykujemy mąkę z cukrem, wbijamy jajka, dodajemy twaróg, esencję waniliową oraz szczyptę soli. Przykrywamy ściereczka i odstawiamy do podrośnięcia na około 20 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://bit.ly/3f9iz0b