Upieczony chleb, wyciągnąć z blaszki, od razu po wyjęciu z piekarnika. mąki pszennej (miałam typ 650) 1 łyżeczka soli 1 łyżka siemienia lnianego mielonego 5 łyżek słonecznika Wykonanie: Składniki: 320 g. wody 20 g. drożdży 1 łyżeczka cukru 500 g. Mąż się śmieje, że jak u kogoś je chleb ze sklepu, to dla niego atrakcja :) Dawno nie było, nowego przepisu na chleb. Nic specjalnego, zwykły chleb pszenny z dodatkiem słonecznika, ale swojski. Tym razem nie dodałam, dlatego w przepisie tez nie napisałam. Miskę z ciastem, nakryć ściereczką i odstawić na 30-40 minut. Dla mnie to już normalne, że jemy tylko swojski chleb. Przed włączeniem piekarnika, na jego dnie ustawiłam blaszkę i wlałam szklankę wody.