W tortownicy nie radzę piec bo ciasto jest rzadkie i jest ryzyko że nam wypłynie; no chyba że macie super szczelną... 4 jajka łyżeczka octu 1 łyżka wody 1/2 szklanki cukru 125 g masła 3/4 szklanki mąki 500 ml letniego mleka łyżeczka octu 1 łyżka wody 1/2 szklanki cukru 125 g masła 3/4 szklanki mąki 500 ml letniego mleka masło rozpuścić i przestudzić. Magic cake bardzo proste w wykonaniu ciasto a magiczne ponieważ do formy wlewamy jednolite ciasto a podczas pieczenia a raczej studzenia powstają trzy różne warstwy. Moje ciasto jest dość niskie bo piekłam w formie 20x25cm następnym razem upiekę w mniejszym naczyniu żaroodpornym. Masę (będzie bardzo rzadka) przelać do natłuszczonej blaszki i piec 50 minut (po potrząśnięciu blaszką powinno się lekko ruszać) w temperaturze 160 stopni. Na końcu partiami, delikatnie dodawać ubite białka; ja już na tym etapie mieszam rózgą.