Chlebki naan z czosnkiem Czas przygotowania: 90 minut Składniki Ciasto: 700 g mąki pszennej typ 650 3/4 szklanki letniego mleka 15 g drożdży 1,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli himalajskiej 3/4 szklanki wody szczypta proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Pieczemy na suchej patelni z obydwu stron do momentu, aż na cieście pojawia się bąbelki i lekko się przyrumieni. Wraz z początkiem sezonu grillowego te chlebki bardzo często pojawiają się na naszym stole. Wraz z początkiem sezonu grillowego te chlebki bardzo często pojawiają się na naszym stole. Dodatkowo: 3-4 ząbki czosnku w plasterkach czarny sezam listki kolendry czerwona cebula pokrojona w piórka olej lub masło do posmarowania chlebków Wykonanie Do dużej miski wlewamy ciepłe mleko, dodajemy drożdże i cukier. Robię je z różnymi dodatkami, tym razem są to czosnek, sezam, cebula i kolendra.