Z ciasta można upiec jeden chleb albo podzielić na porcje i uformować bułeczki do odrywania. Słodkie mleczne bułeczki Składniki: zaczyn tangzhong: 15g mąki 75ml wody ciasto: cały zaczyn tanghzong 300g mąki 50g cukru 1 jajko 100ml mleka skondensowanego (zagęszczonego bez cukru) 10g świeżych drożdży 4g soli 25g masła opcjonalnie - wanilia olej do posmarowania ciasta dodatkowo: jajko, mak, sezam Przygotować zaczyn tangzhong: wodę wymieszać z mąką, podgrzewać, mieszając, aż osiągnie 65stC. Z ciasta uformować kulę, posmarować olejem, przykryć i odstawić do wyrastania na ok 90 minut. Wyrośnięte ciasto podzielić na 9 kawałków, uformować kule, przykryć i odłożyć na 15 minut. Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić do ostudzenia na min 30 minut. Te mleczne bułeczki są mięciutkie, puchate i długo takie pozostają za sprawa zaparzanego ciasta metodą tangzhong, podobnie jak chleb hokkaido. Metoda ta polega na zaparzeniu części mąki, co ma sprzyjać lepszemu rozwojowi glutenu w cieście. Przykryć i pozostawić do napuszenia na ok 30-40 minut.