Hot dogi ze śledziem

Przekąski
19.06.2020 8:49
Hot dogi ze śledziem

Ilość porcji: 5 hot dogów Przygotowanie: 20 minut + namoczenie filetów Składniki: –5 bułek do hot dogów – 5 filetów śledziowych a’la matias Kapitan Navi – garść sałat (rukola, roszponka, sałata rzymska lub inna dowolna) – 1 czerwona cebula – 1 łyżka octu z białego wina – 1 łyżeczka cukru – szczypta soli – ogórki konserwowe lub ogórki chilli Przygotowanie: Z domu rodzinnego pamiętam śledzie w śmietanie podawane z ziemniakami w mundurkach, sama robiłam na przykład śledzie smażone z salsą mango. Przed Świętami królują na blogu w wielu wersjach i zalewach, robiłam już propozycję na słono, ostro, słodko, w śmietanie czy w czosnku. Dziś postanowiłam sięgnąć po danie znane mi z podróży do Holandii i śledzie w bułce hot dogowej z dodatkami. Do środka włóż sałatę, filet ze śledzia a’la matias, dodatki w postaci marynowanej cebuli, ogórków konserwowych, ogórków kanapkowych lub ogórków chilli. Zachęcam Was też do przygotowania własnoręcznie bułek do hot dogów z mojego przepisu, ja tym razem użyłam mąki pełnoziarnistej pszennej typ 1050. HOT DOGI ZE ŚLEDZIEM Jakość śledzi najłatwiej ocenić po śledziach w solance a’la matias, dokładnie tych których użyłam do zrobienia mojego dzisiejszego dania. Śledzie są grube, mięsiste i nie są postrzępione na końcach, z jakości jestem więc bardziej niż zadowolona.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/hot-dogi-ze-sledziem/