migdałów 3-4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 1 ząbek czosnku zioła prowansalskie (u mnie z młynka) sól, pieprz Oczyszczoną sałatkę dzielimy na mniejsze kawałki (można posiekać nożem). 1 mała sałata lodowa 1 op. sera feta (u mnie niebieska favita) 1 szkl. Na dno szklanej salaterki wykładamy część sałaty lodowej. W wersji codziennej składniki można wrzucić do miski i wymieszać wszystko razem. Sałatka nazwana była imprezową, a ja postanowiłam przygotować taką, jako dodatek do obiadu. Posypujemy połową pokrojonej fety oraz połową żurawiny. Rodzinka była zachwycona tym prostym, a jednocześnie niebanalnym połączeniem. Po tym czasie wodę odlewamy, a migdały pozbawiamy skórki. Następnie prażymy na rozgrzanej, suchej patelni.