Przekąska z cukinii

Ewa
Przekąski
08.08.2019 8:56
Przekąska z cukinii

2 cukinie 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 pomidory 1 cebula 1-2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany około 100g tartej mozzarelli sól, pieprz Cukinię kroimy na grubsze (około 1,5 cm) plasterki. Udostępnij Zapisz Plasterki cukinii z drobno posiekaną czerwoną i żółtą papryką, pomidorem i cebulą, posypane tartym serem i zapieczone, to fajna opcja na przekąskę w okresie letnim. Lepiej wybrać niezbyt dużą cukinię, tak by jej plasterki można było wziąć do ręki i zjeść na jeden/dwa kęsy. W miseczce mieszamy pokrojone warzywa, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą oraz pieprzem. Plastry cukinii rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z wyposażenia piekarnika.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/08/08/przekaska-z-cukinii/