Składniki ciasto: 3 jajka 400 g jogurtu (gęstego_ u mnie grecki 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 3 szklanki mąki pszennej u mnie typ 450 2 łyżeczki proszku do pieczenia truskawki 1. Polecam i udanego weekendu Wam życzę :-) Blaszka: 23x33 cm Składniki na kruszonkę: 50 g ziemnego masła 50 g cukru pudru 100 g mąki Dodajemy cukier, jogurt i mieszamy, następnie olej i ponownie mieszamy do połączenia się składników. My odpoczywamy w domu, nigdzie się nie wybieraliśmy, bo stwierdziliśmy, że wszędzie będą tłumy. Miesza się je widelcem, przygotowanie zajmuje około 15 minut plus pieczenie. Składniki na kruszonkę dajemy do miski, rozcieramy placami mąkę z cukrem i masłem. Jak zacznie się nam zlepiać, to wkładamy na chwilę do lodówki. Wierzch wyrównujemy, układamy truskawki przekrojone na pół, następnie posypujemy kruszonką.