Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Składniki: 250 g mąki krupczatki 50 g cukru pudru 130 g masła 1 jajko masa orzechowa Helio 1. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na około 20 minut do zamrażalnika. 2. Ciasto dzielimy na dwie porcje. Bardzo lubią robić ze mną ciasteczka, a podczas przekładania podkradać i zjadać takie bez niczego :-) Zbliża się czas Świąt, a co za tym idzie u nas testowanie przepisów na ciasteczka ;-) W domu mam trzy takie ciasteczkowe potworki bo do dzieci dołącza mąż ha ha :-) 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ciasteczka około 15-17 minut. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2-3 mm.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/11/kruche-ciasteczka-z-masa-orzechowa.html