Pianka jest do zjedzenia od razu, natomiast jeśli ma postać dłużej w lodówce – utrwalcie ją galaretką lub żelatyną. II WERSJA: Białka ubijamy na sztywno wraz z erytrolem i solą. Składniki na warstwę borówkową: – 200g borówek – 1 białko – 2 łyżeczko erytrolu – szczypta soli Składniki na warstwę truskawkową: – 200g truskawek – 1 białko – 2 łyżeczki erytrolu – szczypta soli Pianka jest do zjedzenia od razu, natomiast jeśli ma postać dłużej w lodówce – utrwalcie ją galaretką lub żelatyną. Pianka jest do zjedzenia od razu, natomiast jeśli ma postać dłużej w lodówce – utrwalcie ją galaretką lub żelatyną. Pianka jest do zjedzenia od razu, natomiast jeśli ma postać dłużej w lodówce – utrwalcie ją galaretką lub żelatyną. Przepis na 3-4 porcje, przy podziale na 3 jedna to około 69 kcal, B: 2,9g, T: 0,4g, W: 14,8g. Cóż, więc zrobić z nich, by nie odpalać piekarnika w tak gorący dzień, ani nie jeść ich zwyczajnie prosto z kobiałki? Warstwowo układamy w słoiczkach, chwilę schładzamy w lodówce i podajemy. 6. 4. Zakładamy motylek, dodajemy białko, erytrol i szczyptę soli, mieszamy 4-5 min/obr. Na Thermomix: 1. Do naczynia miksującego wkładamy truskawki, rozdrabniamy 20 s/obr. 6. 2. Zakładamy motylek, dodajemy białko, erytrol i szczyptę soli, mieszamy 4-5 min/obr.