Sałatka z pieczoną brzoskwinią i szynką parmeńską

Martyna

Sałatki

17.09.2018 22:10

Sałatka z pieczoną brzoskwinią i szynką parmeńską

Składniki na 4 porcje: – opakowanie rukoli – 10 plastrów szynki parmeńskiej – 5 brzoskwiń – 1,5 kulki mozzarelli – kilka listków świeżej mięty Składniki na dressing: – 6 łyżeczek oliwy z oliwek – sok z 1/2 cytryny – sól, pieprz Brzoskwinie obieramy i kroimy na pół, a następnie układamy na blasze do pieczenia gniazdem nasiennym do góry. Idealna dla osób, które nie mają za dużo czasu na przygotowywanie wymagających sałatek, które nie przepadają za krojeniem składników, czy lubią sałatki bez majonezu. Brzoskwinie kroimy na cząstki i układamy na rukoli. (1 porcja – E: 303kcal, B: 16g, T: 21g, W: 14g)

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/salatka-pieczona-brzoskwinia-szynka-parmenska/