Oczywiście do butów na obcasie jednak torebka, ale… kiedy ja miałam ostatnio takie buty na nogach, to już nie pamiętam 😉 Na Etno Bazar znajdziecie oczywiście też wiele innych ciekawych produktów. Przepis na deser czekoladowy z mango 😀 Ale, ale… dziś nie tylko o racuchach na maślance czy deserach. Puchate racuchy na maślance (bez drożdży) i kilka słów o zakupach na Etno Bazar Przepis na szybki deser czekoladowy z mango Mango w lekkim syropie jest też idealne do czekoladowych deserów 🙂 Spójrzcie jak łatwo je przygotować 🙂 Składniki: (na około 18 szt) 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka maślanki naturalnej (250 ml) 2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki sody mała szczypta soli 2 jajka klasy M olej do smażenia Propozycja podania: mango w lekkim syropie – do nabycia na Etno Bazar często też polewam placuszki syropem klonowym lub oprószam cukrem pudrem Przygotowanie: Uwaga! Tu prosty na bazie śmietanki 30%, odrobiny mleka skondensowanego niesłodzonego i czekolady 😀 Coś ala gęstsza wersja gorącej czekolady na zimno. Podaję je najczęściej na śniadanie lub obiad na słodko. Polecam Wam np. wspomniane w przepisie mango w lekkim syropie czy pyszną herbatę owocową jabłka w cynamonie. Obserwatorzy mojego Instagrama (zapraszam każdego) często pytają mnie o plecaczek etno, który pojawia się czasem na moich relacjach. Racuchy bez drożdży przygotowujemy na maślance i … sodzie. Dziś polecam Wam puchate racuchy na maślance (bez drożdży). Dla mnie to zawsze będą jednak racuchy na maślance. Nakładamy po łyżce masy i smażymy racuchy z oby stron na rumiano. Wystarczy do nich dodać ulubione owoce – u mnie ostatnio króluje mango lub oprószyć je cukrem pudrem czy polać syropem klonowy. A jeśli tak jak ja lubicie sypane herbaty czy mieloną kawę, to warto zaopatrzyć się w zaparzacz do kawy, herbaty i ziół. Najlepiej użyć gorzkiej lub pół na pół z mleczną. Ona mówiła na nie rosyjskie racuchy. Podgrzewamy w garnuszku 120 ml śmietanki z 80 ml mleka skondensowanego. Te racuchy smażymy na większej ilości oleju. Tak, tak, to ona nadaje im tej puszystości, dlatego nigdy nie pomijajcie jej w przepisie. Następnie dolewamy maślankę, wbijamy jajka i całość energicznie mieszamy ręczną trzepaczką (tak by nie było grudek w cieście).