3 łyżki płynnego miodu 3 łyżki sosu sojowego łyżeczka musztardy np. sarepskiej 1-2 ząbki czosnku łyżka oleju lub oliwy łyżeczka słodkiej papryki mielonej ostra papryka mielona lub pieprz cayenne (dodaj według gustu) sól Mięso kurczaka umyj pod bieżącą wodą, osusz. …na obiad …na kolację …na rodzinną imprezę Kurczak palce lizać! 😉 Składniki: 5-6 podudzi z kurczaka (zależnie od wielkości około 500-700 g) 3 łyżki keczupu (użyłam pikantnego) Wysuń z piekarnika i każdy kawałek kurczaka pokryj pozostałym sosem (przy pomocy silikonowego pędzelka lub łyżeczki). Po leżakowaniu kurczaki ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wymieszaj składniki sosu – w miseczce połącz keczup, miód, sos sojowy, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, olej oraz przyprawy.