Beza – 4 białka – 200g drobnego cukru – 1 łyżeczka soku z cytryny – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Masa – 250 g serka mascarpone – 2 łyżki cukru pudru – 1 granat – 250 g truskawek – 25 ml syropu grenadyna – 25 ml rumu Przygotowanie: Pianę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przed ok5 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy przez ok1 godzinę 15 minut, aż beza porządnie się wysuszy. W misce ubijamy serek mascarpone oraz dodajemy 2 łyżki cukru. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni (góra – dół). Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny i jeszcze chwilę miksujemy. Następnie dodajemy stopniowo po łyżce cukru, tak aby dokładnie się rozpuścił. Na papierze do pieczenia rysujemy okrąg o średnicy ok 20-25cm .