2. Jeśli robimy z suchych drożdży to na stolnicę lub do misy robota przesiewamy mąkę dodajemy sól, cukier, suche drożdże, mieszamy, dodajemy mleko i oliwkę, zagniatamy ciasto lub wyrabiamy robotem. Składniki: - 25 g świeżych drożdży lub 7 g suszonych - 2,5 szklanki mąki - 250 ml ciepłego mleka - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki cukru - 1 słoiczek Pesto Genovese Ponti - 1 jajko 1. Jeśli robimy z drożdży świeżych to mąkę przesiewamy, dodajemy sól, rozczyn i pozostałe mleko, zagniatamy ciasto lub wyrabiamy robotem. Do miseczki dajemy cukier, rozkruszamy drożdże, dodajemy 1/2 szklanki ciepłego mleka, mieszamy i dodajemy 2 łyżki mąki. 4. Stolnicę oprószamy mąką, ciasto wyrabiamy kilka minut, dzielimy na pół. Teraz część nie posmarowaną nakładamy na posmarowaną (składamy na pół). Na jedną połowę wykładamy połowę słoiczka pesto i rozsmarowujemy za pomocą łyżki. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 60 minut. Zostawiamy na około 10 minut, żeby ciut podrosły.