Składniki na 5 porcji: – 1kg młodych ziemniaków, małych – ½ pęczka natki pietruszki – ½ pęczka szczypiorku – ½ łyżeczki suszonej cebuli – ½ łyżeczki suszonego czosnku – ok. 2 łyżki oliwy – 10g tartego parmezanu – sól, pieprz Ziemniaki dokładnie szorujemy, nie obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Z racji tego, że uwielbiam młode ziemniaki to staram się, by każdego dnia, kiedy jemy je na obiad pojawiały się one w nieco innej wersji. 🙂 Przy podziale na 5 porcji, jedna to ok. 201kcal, B: 4,8g, T: 4,4g, W: 34,4g. Dlatego dzisiaj mam dla Was nietypowy sposób ich podania, ale tak niezwykle smaczny, że bez wątpienia musicie ich spróbować. Co prawda ich przygotowanie jest bardziej czasochłonne niż standardowe ich ugotowanie, ale mogę zapewnić Was, że warto. Jeżeli chcecie zaskoczyć Waszych znajomych podczas spotkania lub Waszych bliskich podczas weekendowego obiadu, koniecznie skorzystajcie z tego przepisu!