Surówka z roszponką, szparagami i pomidorkami koktajlowymi

Ewa
Sałatki
05.06.2020 8:16
Surówka z roszponką, szparagami i pomidorkami koktajlowymi

1 op. roszponki 1 pęczek zielonych szparagów 150 g pomidorków koktajlowych 30 g orzeszków pinii 2 łyżki oleju/oliwy 1 łyżka miodu sok z cytryny do smaku sól, pieprz Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki. Do małego słoiczka wlewamy olej, dodajemy miód, odrobinę wrzącej wody oraz sok z cytryny (1 łyżkę lub więcej, do smaku). Obwiązujemy nicią i wstawiamy pionowo do garnka z wrzącą, lekko osoloną i osłodzoną wodą. Umytą i osuszoną roszponkę umieszczamy w misce lub na półmisku. Udostępnij Zapisz Prosta, sezonowa sałatka z roszponką, szparagami i pomidorkami koktajlowymi. Przestudzone szparagi kroimy na mniejsze części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/06/05/surowka-z-roszponka-szparagami-i-pomidorkami-koktajlowymi/