Ciekawą opcją może być przygotowanie pączków samemu z użyciem każdej innej mąki niż zwykła pszenna oraz przy użyciu piekarnika, zamiast garnka z litrem oleju. Prostszą i mniej czasochłonną alternatywą mogą być pączki z dziurką – donuty z donut maker’a, na które przepis znajdziecie TUTAJ. Składniki: – 1 arkusz ciasta francuskiego – cukier puder/ksylitol w pudrze do posypania Schłodzony arkusz ciasta francuskiego rozwijamy. Jednak w dzisiejszym przepisie chciałabym zaproponować Wam odchudzone i błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego. Każdy pasek dzielimy na 2-3 części i nacinamy w środku tworząc otwór. Na koniec faworki obsypujemy cukrem pudrem lub ksylitolem w pudrze. Smacznego! Myślę, że każdy śmiało może pozwolić sobie na chociaż jednego pączka.. Wtedy spokojnie możemy pozwolić sobie na więcej niż jednego pączka 🙂