Sernik na zimno - NA SUCHARKACH

Ewelina
Ciasta
04.08.2017 16:19
Sernik na zimno - NA SUCHARKACH

Składniki

3 opakowania galaretki truskawkowej
300 gram sucharków
350 gram Nutelli
4 łyżki żelatyny
330 ml śmietany 30%
4 łyżki cukru pudru
1 kg twarogu na sernik
laska wanilii
winogron
maliny
borówki amerykańskie

Rozmiar blaszki do pieczenia:

24cmx28cm

Przepis

Trzy opakowania galaretek rozpuszczamy w jednym litrze gorącej wody.

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #1

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #2

Całość dokładnie mieszkamy i odstawiamy do ostudzenia.

Pokruszone sucharki łączymy z wcześniej podgrzaną w kąpieli wodnej Nutellą.
Tak przygotowane sucharki wykładamy na spód blachy do pieczenia wyłozonej papierem.

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #3

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #4

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #5

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #6


Żelatynę łączymy z 250 mililitrami gorącej wody, dokładnie mieszkamy i studzimy.

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #7


W dużej misce miksujemy śmietanę z dodatkiem 4 łyżek cukru pudru.

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #8


W osobnym naszycniu łączymy twaróg na sernik oraz laskę wanilii.

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #9


Całość dokładnie miksujemy. W trakcie misksowania dodajemy kolejno ubitą śmietanę oraz ostudzoną żelatynę.

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #10


Tak przygotowaną masę wylewamy na spód ciasta następnie całość odstawiamy na godzinę do lodówki.

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #11

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #12


Gdy już nasza masa serowa stężeje wykładamy na nią owocę oraz wylewamy ostudzoną galaretkę truskawkową.

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #13

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #14


Tak przygotowane ciasto ponownie wraca na kilka godzin do lodówki.

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #15

I gotowe.
Smaczego

Zdjęcie Sernik na zimno - NA SUCHARKACH #16