Składniki
3 opakowania galaretki truskawkowej
300 gram sucharków
350 gram Nutelli
4 łyżki żelatyny
330 ml śmietany 30%
4 łyżki cukru pudru
1 kg twarogu na sernik
laska wanilii
winogron
maliny
borówki amerykańskie
Rozmiar blaszki do pieczenia:
24cmx28cm
Przepis
Trzy opakowania galaretek rozpuszczamy w jednym litrze gorącej wody.
Całość dokładnie mieszkamy i odstawiamy do ostudzenia.
Pokruszone sucharki łączymy z wcześniej podgrzaną w kąpieli wodnej Nutellą.
Tak przygotowane sucharki wykładamy na spód blachy do pieczenia wyłozonej papierem.
Żelatynę łączymy z 250 mililitrami gorącej wody, dokładnie mieszkamy i studzimy.
W dużej misce miksujemy śmietanę z dodatkiem 4 łyżek cukru pudru.
W osobnym naszycniu łączymy twaróg na sernik oraz laskę wanilii.
Całość dokładnie miksujemy. W trakcie misksowania dodajemy kolejno ubitą śmietanę oraz ostudzoną żelatynę.
Tak przygotowaną masę wylewamy na spód ciasta następnie całość odstawiamy na godzinę do lodówki.
Gdy już nasza masa serowa stężeje wykładamy na nią owocę oraz wylewamy ostudzoną galaretkę truskawkową.
Tak przygotowane ciasto ponownie wraca na kilka godzin do lodówki.
I gotowe.
Smaczego