Frankfurterki W Szlafroczkach Na Jeden Kęs

Iwona
Przekąski
28.12.2017 12:45
Frankfurterki W Szlafroczkach Na Jeden Kęs

Składniki na dwa talerze przekąsek: 1 i 1/2 szkl mąki około 10 g drożdży świeżych 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 1/2 szkl wody 1/2 łyżki oleju około 8-10 frankfurterków użyłam Dudy ketchup do posmarowania środków szlafroczków ewent. Gotowe układamy na blaszce i pieczemy w 180-190 stop przez około 15-20 minut. Gotowe układamy na blaszce i pieczemy w 180-190 stop przez około 15-20 minut. Ciasto zalepiamy i kroimy na około 3-4 cm kawałki. Ciasto zalepiamy i kroimy na około 3-4 cm kawałki. 3. Wyrośnięte ciasto, odgazowujemy na blacie (czyli ponownie zagniatamy) i formujemy w długi wałek który następnie rozwałkowujemy. Frankfurterki, delikatesowe, bez glutenu od Dudy są tak smacznie przyprawione, że tym mini przekąską już prawie nic nie brakuje no może musztarda albo ketchup do maczania. Przekąska na imprezę lub na oglądanie filmu przed Tv.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/12/frankfurterki-w-szlafroczkach-na-jeden.html
Zamknij ×