Serio – robimy go dwa razy w tygodniu 🙂 Składniki: 1 awokado 2 duże lub 4 małe kromki chleba (np. według tego przepisu ) ) 2-3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka masła 4 jajka Sól Pieprz Przygotowanie: Zaszaleć i upiecz chleb samemu – skorzystaj z przepisu na chleb, którego nie trzeba wyrabiać – zawsze wychodzi! Kiedy zacznie się pienić, wbij ostrożnie na patelnię jajka, tak żeby żółtko było całe i nie rozpłynęło się. Pod dwoma warunkami: awokado musi być dojrzałe – tylko wtedy ma smak i łatwo można je rozgnieść i zmienić w kremową pastę. Smaż na małym ogniu 2-3 minuty, aż żółtko się zetnie. Wyjmij miąższ łyżką, przełóż do miseczki, skrop sokiem z cytryny, rozgnieć widelcem na pastę. Krok 2 W międzyczasie: przekrój awokado wzdłuż na połowy. Sprawdź też przepis na misę pełną zdrowia z pęczakiem. Liczba porcji: 2 Nie trzeba żadnych umiejętności, żeby zrobić to śniadanie.