Przekładaniec z kaszy manny

Marta
Ciasta
27.05.2020 22:53
Przekładaniec z kaszy manny

Przekładaniec z kaszy manny - składniki na masę jasną: - 1 1/3 szklanki mleka - 30 g masła - 2 żółtka - 3,5 łyżki kaszy manny - 1 galaretka cytrynowa - 200 ml wrzątku Pozostałe składniki: - około 300 g herbatników Jak zrobić ciasto bez pieczenia z kaszą manną? - Dno formy do pieczenia o wymiarach 20 x 25 cm wyłóż herbatnikami. Przekładaniec z kaszy manny - składniki na warstwę ciemną: - 2 szklanki mleka - 6 łyżek cukru - 120 g masła - 2 łyżki kakao - 6 łyżek kaszy manny - 100 g rodzynków - 100 g słupków migdałowych Pyszne ciasto bez pieczenia z kaszą manną na herbatnikach składające się z dwóch warstw: kakaowej z dodatkiem bakalii i cytrynowej z dodatkiem żółtek i galaretką cytrynową. Mieszankę wlej do gotującego się mleka, i cały czas mieszając, gotuj przez około 3 minuty. Kiedy mleko zacznie wrzeć wsyp kaszę mannę i wciąż mieszając, gotuj jeszcze przez około 3 minuty. Masę pozostaw do ostudzenia i lekkiego stężenia, po czym wyłóż ją na herbatniki. Mleko wraz z cukrem, masłem i kakao doprowadź do wrzenia. Jedną szklankę mleka zagotuj z masłem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/05/przekadaniec-z-kaszy-manny.html