Zupa pomidorowa na rosole z ryżem

Jolanta
Zupy
29.05.2020 10:37
Zupa pomidorowa na rosole z ryżem

SKŁADNIKI n zupę pomidorową z ryżem na rosole: 1 litr rosołu 2-3 ugotowane marchewki kawałek ugotowanego mięsa z rosołu 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego o dużej zawartości pomidorów 1 łyżka cukru sól i pieprz do smaku 1 łyżka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) 100 ml słodkiej śmietanki 30% ryż natka pietruszki lub bazylia Jak ugotować tradycyjną zupę pomidorową z ryżem na rosole. Natomiast moja mama pomidorówkę jadała tylko z ryżem, więc w naszym domu gdy była zupa pomidorowa mama gotowała dwa dodatki do zupy: makaron i ryż, a każdy z nas wybierał to co lubi. Tradycyjna zupa pomidorowa jest u nas w domu gotowana na rosole, natomiast inne zupy z pomidorów przygotowuje się różnie, w zależności od tego kto gotuje. Podgrzewamy rosół, dodajemy cały słoiczek koncentratu pomidorowego, dodajemy 1 łyżkę cukru, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu, aż koncentrat się rozpuści, można to zrobić za pomocą trzepaczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/zupy/zupa-pomidorowa-ryzem/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta