Koniecznie wypróbujcie póki pokrzywy jeszcze piękne i zielone! :) Składniki: - 1 opakowanie wafli ryżowych musli z algami morskimi, bananem i kokosem od Sonko - 1/2 ogórka - kilka rzodkiewek - liście ulubionej sałaty - szczypiorek Pesto z pokrzywy - duża garść listków świeżej pokrzywy - 4-5 gałązek natki pietruszki - 80 ml. oliwy z oliwek - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki startego drobno parmezanu - 3 łyżki łuskanego słonecznika - 1 łyżeczka soku z cytryny - sól, pieprz Słonecznik upraż na suchej patelni i wystudź. Wszystkie składniki na pesto umieść w wysokim naczyniu i blenduj na dużej mocy, aż otrzymasz jak najbardziej jednolitą papkę. Ja wiosną zawsze o niej pamiętam i staram się jak najwięcej korzystać z jej walorów zdrowotnych.