Składniki (blaszka 23/33): ciasto: mąka pszenna 500 g, cukier kryształ 250 g, jajka 3 szt, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, maślanka 1 szklanka, olej 0,5 szklanki, skórka starta z połowy pomarańczy, kruszonka: mąka pszenna 10 łyżek, cukier 4 łyżki, masło 70 g, cukier waniliowy 16 g, dodatkowo: rabarbar 500 g, Ciasto pieczemy w 170 st. C przez 1 h aż będzie przyrumienione, a pateczek włożony w ciasto będzie suchy. Mąkę, masło oraz cukier łączymy ze sobą opuszkami palców aż powstanie kruszonka. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku. W oddzielnej misce przesiewamy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.