Przepis na Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem. składniki na 3-4 porcje szparagów w cieście francuskim z szynka i serem: opakowanie ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów – 500 g cienko pokrojona szynka, np. parmeńska lub szwarcwaldzka ser żółty ostry, ale może być tarta mozzarella, parmezan, a nawet ser kozi oliwa z oliwek ulubione zioła i przyprawy Szparagi po 3-4 sztuki owijamy plastrami szynki parmeńskiej, a następnie plasterkiem sera, kładziemy je na środek, po skosie kwadratu ciasta francuskiego, a następnie dokładnie zlepiamy ciasto pośrodku. Bardzo lubię połączenie szparagów z szynką szwarcwaldzką lub parmeńską, zawijamy je po 3-4 sztuki i grilluję na patelni. W sezonie dobrze mieć w lodówce kilka takich składników, z których szybko można wyczarować coś smacznego, a do tego efektownego, dla gości jak i dla siebie. Jak przygotować szparagi w cieście francuskim z szynką i serem? Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem. Łodyżki szparagów kładziemy na talerzu skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, ja doprawiłam moją pyszną ognista mieszanką przypraw (płatki chili, różowa sól, pieprz ziarnisty, tymianek, oregano).