GOFRY NA MAŚLANCE

Beata
Desery
22.05.2020 9:49
GOFRY NA MAŚLANCE

Składniki na około 12 dużych gofrów: - 2,5 szklanki mąki - 400 g maślanki - 1/2 szklanki wody gazowanej - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - 4 - 5 łyżek cukru - 3 jajka L - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli 1. Żółtka oddzielamy od białek, dodajemy do nich cukier i ubijamy na jasną, gładką masę. Z białek z dodatkiem szczypty soli ubijamy sztywną pianę. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Moja córka je uwielbia i jadła by gofry na okrągło jak by mogła :-) Gofry na maślance Dzień dobry :-) Chochlą nabieramy porcje ciasta, wlewamy na gofrownicę, lekko rozprowadzamy i smażymy. Podajemy z ulubionymi dodatkami :-) Gofry studzimy na kratce, żeby miały dostęp powietrza.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2020/05/gofry-na-maslance.html