Sernik z rosą

Ciasta
18.05.2020 20:44
Sernik z rosą

Składniki na kruchy spód: - 250 g mąki pszennej - 100 g miękkiego masła - 1 jajko - 2 żółtka - 100 g cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli Składniki na masę serową: - 1,2 kg twarogu sernikowego - 2 opakowania budyniu waniliowego - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - 2,5 szklanki mleka - 2 jajka - 4 żółtka Wszystkie składniki przełożyć do miski. Piec 15 minut w 180^C. Po upływie tego czasu piekarnik wyłączyć, a ciasto pozostawić na 15 minut w środku. Składniki na bezę: - 6 białek - 1 szklanka cukru Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając partiami cukier. Dla osób dla których sernik nie może być bez rodzynek-można spokojnie je dorzucić, wyjdzie bez problemu :) Schłodzić w lodówce przez godzinę Blachę, najlepiej z odpinaną obręczą, o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Po tym czasie piekarnik uchylić, a sernik pozostawić w środku do całkowitego wystudzenia. Pod czas procesu studzenia, na cieście będą wytwarzać się kropelki rosy. w 180^C. Chwilę przed końcem tego czasu pieczenia trzeba przygotować bezę. Piec w temperaturze 180^ przez 10 minut 9 do lekkiego podpieczenia)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkiepole.blogspot.com/2020/05/sernik-z-rosa.html