Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 200 g masła - 4 jajka - 1/2 szklanki cukru - 150 g śmietany 18% - 3 łyżki kakao - 3 łyżki mleka Ciasto na blachę 23x23cm Kulki kokosowe: - 300 g twarogu półtłustego - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżeczka aromatu waniliowego - 2 żółtka - 100 g wiórków kokosowych - 1-2 łyżeczki kaszy manny Dodajemy aromat, cukier i żółtka. Krem śmietanowy: - 400 ml śmietany 30% - 3 łyżki cukru pudru - 2 1/2 łyżeczki żelatyny - 1/4 szklanki gorącej wody Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Robimy łyżką kleksy z ciemnego ciasta w równych odstępach i zatapiamy w nich kulki. Napęczniałą żelatynę rozpuszczamy na małym ogniu lub w mikrofalówce. Na koniec dodajemy kasze mannę i całość porządnie ugniatamy. Pieczemy w 180^C około 30-35 minut (do suchego patyczka). Wiórki malaksujemy lub blendujemy i łączymy z masą. Do 1/3 ciasta dodajemy kakao i mleko. Do blachy (23x23) wyłożonej papierem wylewamy jasne ciasto.