Spróbujcie sami! (składniki na 6 sztuk) Ciasto - 1 jajko - 75 g jogurtu naturalnego (rzadkiego) - 40 g zielonego pesto - 100 g mąki pszennej - 25 g roztopionego masła - 1 czubata łyżeczka sera Corregio - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 2 płaskie łyżeczki przyprawy Vegeta Natur do ziemniaków z ziołami - 6 małych parówek - 12 listków pokrzywy Gofry piec w rozgrzanej gofrownicy do gofrów na patyku (na dno każdego otworu należy najpierw ułożyć listki pokrzywy). Dip jogurtowo-ziołowy - 200 ml jogurtu greckiego - 2 łyżeczki przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów - 1 łyżeczka posiekanego świeżego szczypiorku Takie właśnie są te rewelacyjne wytrawne gofry na patyku z pokrzywą.