Mięciutkie, pachnące, puchate, po prostu pyszne! Składniki na 12 bułeczek: 420 g mąki (300 g jasnej orkiszowej+120 płaskurki) 180 ml mleka 1 jajko+1 żółtko 50 g masła 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 budyń na 500 ml mleka 2 łyżki ksylitolu/cukru 350 ml mleka 1 łyżka masła Kruszonka: 50 g mąki orkiszowej/płaskurki 1 czubata łyżka ksylitolu/cukru 2 łyżki wiórków kokosowych 25 g masła Wypełnić środek budyniem, nałożyć po około 5 wiśni, rant posmarować białkiem wymieszanym z 1 łyżką mleka i posypać kruszonką - piec w 180*C 20-25 minut do zrumienienia SMACZNEGO ! Uwagi: niestety drożdżówki z nadzieniem budyniowym nie nadają się do zamrażania Uwagi: niestety drożdżówki z nadzieniem budyniowym nie nadają się do zamrażania - ciasto drożdżowe przygotować z podanych wyżej składników wg przepisu podstawowego z bloga - z podanych składników zagnieść kruszonkę. Tradycyjnie bułeczki upiekłam z mąki orkiszowej, tym razem z małym dodatkiem pełnoziarnistej płaskurki.