Sernik pistacjowy z malinami (składniki na tortownicę o średnicy 19 cm) - 500 g sera twarogowego z wiaderka (użyłam Mój Ulubiony) - 100 g masła pistacjowego - 100 ml śmietanki 30% - 100 ml mleka zagęszczonego słodzonego waniliowego (w tubce) - 80 g cukru - 2 jajka - 20 g budyniu śmietankowego (proszek) - ok. 10-15 szt. herbatników lub okrągłych biszkoptów - 150 g mrożonych malin - 50 g niesolonych posiekanych pistacji Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej herbatniki lub biszkopty. Twaróg, masło pistacjowe, śmietankę, mleko zagęszczone, cukier, jajka i budyń umieścić w misie i zmiksować na najniższych obrotach na gładką masę (ale nie spulchniać zbytnio). Połączenie pistacji i malin to totalny kosmos! Wyrazisty, kremowy sernik, a w nim zatopione kwaskowate owoce. Pieczenie Temperatura: 160ºC Czas: 70-75 min. Upieczony sernik studzić w uchylonym piekarniku.