- 6 wafli suchych (24x29 cm) Cukry Nyskie - 200 g masła - 200 ml mleka krowiego/roślinnego (płynnego) - 150 g mleka w proszku - 150 g cukru - 70 g zmielonych migdałów - 70 g wiórków kokosowych Masło, cukier i mleko umieszczamy w garnku. Znajdziecie u mnie: wafle grylażowe, wafle śmietankowe, wafle kakaowe oraz wafle z galaretką Dzisiaj podrzucam Wam kolejny, pyszny przepis na wafle... kokosowo-migdałowe! Część z nich pokroiłam w kostki i obtoczyłam w białej czekoladzie - wyglądają jak eleganckie praliny. Na końcu wsypujemy mleko w proszku - mieszamy do dokładnego połączenia się składników. Zatapiamy je w rozpuszczonej białej czekoladzie i dekorujemy uprażonymi wiórkami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.my-caprice.pl/2018/05/wafle-kokosowe.html