Zasmażana młoda kapusta 1 główka młodej kapusty (ok 1 kg) 1 cebula 1 marchew 150g śląskiej kiełbasy (lub innej o dobrym składzie) 1 łyżka oliwy 50g masła 1 łyżeczka pieprzu ziołowego tymianek (dałam świeże listki) sól pieprz czarny świeży koperek Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać kapustę, smażyć kilka minut mieszając, następnie przykryć i dusić na małym ogniu ok 7-10 minut od czasu do czasu mieszając. W głębokiej patelni na oliwie zeszklić cebulę, dodać marchew i kiełbasę, smażyć mieszając, aż zacznie się rumienić. Gdy kapusta będzie już prawie gotowa, dodać masło, wymieszać, doprawić do smaku i dusić jeszcze kilka minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obiadgotowy.pl/2020/05/zasmazana-mloda-kapusta.html