Kapuśniak z młodej kapusty

Anna
Obiad
14.05.2020 12:14
Kapuśniak z młodej kapusty

- ok 50 dag żeberek wieprzowych - główka młodej kapusty - 2 marchewki - pietruszka - kawałek selera - kawałek pora i cebulka - 3 liście laurowe - kilka kulek ziela angielskiego - 1-2 łyżki przecieru pomidorowego - kawałek swojskiej kiełbaski - sok z cytryny Umyte żeberka zalać zimną wodą ( ok 3 litry ) i zagotować. Na koniec łyżka bądź dwie przecieru i wyciśnięty sok z cytryny jeśli lubicie trochę kwasu. Dodać obrane warzywa, ziele angielskie,liść laurowy , sól i gotować na mniejszym ogniu,aż mięso będzie miękkie. Gdy warzywa będą gotowe, wyjąć je i pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://jaworskaanna7.blogspot.com/2020/05/kapusniak-z-modej-kapusty.html