Obsmażyć mięso na rumiany kolor na rozgrzanym tłuszczu, a następnie zdjąć je z patelni i dodać pokrojoną w piórka cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieczarki pokrojone w plasterki oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Składniki: 500 g schabu Ajvar łagodny Podravka 200 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka garść sera mozzarella sól, pieprz, słodka czerwona papryka łyżka oleju i łyżeczka masła do podsmażenia Schab opłukać, osuszyć, pokroić w plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem. Super pasuje nie tylko do dań mięsnych, ale również warzywnych, dań z grilla, czy dodatek do serów, krakersów, czy wędliny, dlatego chętnie podaję go na imprezach. Ajvar łagodny Podravka jest przygotowany w oparciu o oryginalne chorwackie receptury na bazie dojrzałych papryk i bakłażanów, nie zawiera konserwantów, aromatów, ani sztucznych barwników. Schab zapiekany z serem i warzywami i Ajvarem to super pomysł na prosty, lecz niebanalny obiad. Dno naczynia żaroodpornego posmarować Ajvarem Podravka, przełożyć podsmażone mięso, posmarować kolejną warstwą Ajvaru Podravka, posypać warzywami oraz starym serem mozzarella.