Schab zapiekany z warzywami

Obiad
13.05.2020 11:46
Schab zapiekany z warzywami

Obsmażyć mięso na rumiany kolor na rozgrzanym tłuszczu, a następnie zdjąć je z patelni i dodać pokrojoną w piórka cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieczarki pokrojone w plasterki oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Składniki: 500 g schabu Ajvar łagodny Podravka 200 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka garść sera mozzarella sól, pieprz, słodka czerwona papryka łyżka oleju i łyżeczka masła do podsmażenia Schab opłukać, osuszyć, pokroić w plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem. Super pasuje nie tylko do dań mięsnych, ale również warzywnych, dań z grilla, czy dodatek do serów, krakersów, czy wędliny, dlatego chętnie podaję go na imprezach. Ajvar łagodny Podravka jest przygotowany w oparciu o oryginalne chorwackie receptury na bazie dojrzałych papryk i bakłażanów, nie zawiera konserwantów, aromatów, ani sztucznych barwników. Schab zapiekany z serem i warzywami i Ajvarem to super pomysł na prosty, lecz niebanalny obiad. Dno naczynia żaroodpornego posmarować Ajvarem Podravka, przełożyć podsmażone mięso, posmarować kolejną warstwą Ajvaru Podravka, posypać warzywami oraz starym serem mozzarella.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/schab-zapiekany-z-warzywami/