Sałatka ze szparagami, wędzonym twarogiem i dressingiem truskawkowym

Małgorzata
Sałatki
12.05.2020 19:41
Sałatka ze szparagami, wędzonym twarogiem i dressingiem truskawkowym

Składniki

Składniki

  • 100 g mix sałat*
  • 150 g truskawek
  • 150 g wędzonego twarogu
  • 120 g szparagów

Dressing truskawkowy

  • 120 g truskawek
  • 2 łyżki octu balsamicznego**
  • 1 łyżka oliwy Extra Vergin
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pieprz biały

Dodatkowo

  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 1 łyżka oliwy Extra Vergin

Przepis

Przygotowanie

  • Szparagi myjemy, osuszamy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Najlepszym sposobem jest wygięcie szparaga - końcówka sama się odłamie. Nacieramy je oliwą i grillujemy na rozgrzanej patelni. Na drugiej patelni prażymy płatki migdałowe. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy wzdłuż na pół.

https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/salatka-ze-szparagami-wedzonym-twarogiem-i-dressingiem-truskawkowym/