Składniki: 500 g. mięsa wieprzowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 600 g. przecieru pomidorowego ( miałam swojski) sól, pieprz bazylia, oregano 3 łyżki oleju ser żółty utarty, do posypania Wykonanie: Mięso zmielić. Ja lubię jeszcze dodać kukurydzę i paprykę, ale z kolei syn nie lubi. Cebulę pokroić, podsmażyć na oleju, dodać drobno pokrojony czosnek. Na talerzu ułożyć makaron, na wierzch wyłożyć sos. Tak więc sos, jest bez żadnych dodatkowych ulepszeń. Powiem Wam, że taki domowy przecier, bardzo dużo wnosi do smaku. Kto robi, to wie o czym mówię :) Odkryć i przyprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Smażyć około 10 minut, często mieszając.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/05/spaghetti-bolognese.html