Szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem

Milena
Ciasta
11.05.2020 16:46
Szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem

Ponadto: około ½ kg rabarbaru, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na kawałki długości około 2-3 cm. Składniki na szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem: 6 całe jajka rozmiar S lub 5 o rozmiarze M szklanka cukru (200 g) Ja zrobiłam ciasto w blaszce o wym: 28×23 cm, ale wyszło trochę płaskie, dlatego polecam blaszkę nieco mniejszą, lub przygotowanie ciasta z półtora porcji. Przygotujemy je w nie więcej niż 20 minut, a potem wystarczy tylko upiec w piekarniku. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 35 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę za pomocą robota kuchennego. Szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem jest bardzo proste do zrobienia i wyjątkowo smaczne. 2 łyżki mąki ziemniaczanej (50 g) łyżeczka proszku do pieczenia Z rabarbaru odlewamy wodę, która mogła się wytworzyć pod wpływem cukru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2020/05/szybkie-ciasto-biszkoptowe-z-rabarbarem/