Ta sałatka jest super polecam :) Składniki: - 1 awokado, - sałata, - 1/2 granatu, - 6 pomidorków koktajlowych, - ok. 150-200 g twarogu, - 1/2 mniejszego pora, - 1-2 ząbki czosnku, - 1 natka pietruszki+1 łyżka oliwy z oliwek, - 2-3 łyżki bułki tartej, - 3-5 łyżek masła, - opcjonalnie 1 kiszona rzodkiewka, - sól, pieprz. Dressing: - 1 łyżka soku z cytryny, - 2-3 łyżki oliwy z oliwek, - sól, pieprz odrobina cukru, Na głęboki talerz/miskę wykładamy liście sałaty, kroimy awokado w paski, pomidorki koktajlowe przekrajamy na pół, posypujemy wszystko granatem. Na rozgrzanej patelni po duszonym porze podsmażamy bułkę tartą razem z pietruszką, do zarumienienia bułki. Po wystudzeniu pora mieszamy z twarogiem, ewentualnie doprawiamy ser do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki blendujemy z oliwą z oliwek. Cześć kulek obtaczamy w panierce z bułki tartej, część zostawiłam bez panierki.