Składniki: ⦁ 250 g mąki pszennej typ 00 ⦁ 250 g semoliny (jeśli nie macie semoliny możecie użyć tylko mąki 00, lub uniwersalnej typ 550) ⦁ około 350 ml ciepłej wody ⦁ 10 g drożdży ⦁ suszone pomidory pokrojone na drobne kawałki (ilość wg uznania) Jeśli macie niewielki zapas drożdży w lodówce, a do tego znajdzie się u Was kilka suszonych pomidorów, poświęćcie dziś pół godzinki na przygotowanie ciasta, a jutro rano będziecie się cieszyć chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem domowego pieczywa. 5/09/2020 Chleb na drożdżach z semoliną i suszonymi pomidorami Sobota to idealny dzień na wypiek (przygotowanie) domowego chleba. Ponownie przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na noc (na około 8-10 godzin). Przykrywamy gorącą pokrywką, pieczemy w temp. 230C przez 20 minut z pokrywką, 20-25 bez pokrywki.