Składniki (na 2 porcje) - 2 1/2 szklanki mleka migdałowego (niesłodzonego) - 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych - 2 łyżki płatków orkiszowych - 2 łyżki płatków jaglanych - 1 łyżka cukru muscovado (lub trzcinowego) - 1 łyżka masła - 2 banany - pół szklanki pestek granatu - 2 łyżki migdałów Wykonanie: Do garnuszka wlewamy mleko, wsypujemy płatki i gotujemy na wolnym ogniu przez około 4-5 minut. Banany obieramy, kroimy w grube plastry. Dziś przedstawiamy Wam wersję nieco bardziej absorbującą czas: z karmelizowanymi bananami, ale jeśli macie 5 minut na przygotowanie śniadania, możecie banany pominąć i przygotować jej nieco okrojoną wersję :-) Na patelni rozpuszczamy masło,układamy banany i posypujemy cukrem, podsmażamy z dwóch stron po około 1-2 minuty aż się skarmelizują. Nikt jednak nie zaprzeczy, że rano, przed pracą ciężko jest wygospodarować czas na przygotowanie wymyślnego śniadania.